fbpx

Teknologji

Emri i saj rrjedh nga greqishtja “Tecnē” dhe “Logia”, përkatësisht, që do të thotë “Art” dhe “Studim dhe Traktat”, duke qenë etimologjia e fjalës Teknologji si “Studimi i traktatit të Arteve Shkencore”, e cila duhet të organizohet në në mënyrë sistematike, dhe kështu t’i japë botës një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë për të kryer aktivitetet e tyre të përditshme pa shumë përpjekje dhe në pak sekonda. Përveç kësaj, kjo shkencë ka si premisë të plotësojë të gjitha kërkesat që ka përdoruesi dhe t’i plotësojë ato në mënyrë efektive në lidhje me problemet e tyre.