Shumë amvisa kujdesen që në kuzhinën dhe shtëpinë e tyre të kenë gjithmonë ushqime që të jenë sa më rezistente dhe mos prishen nga kushtet atmosferike dhe koha. Është e vërtetë që ka disa lloje ushqimesh të cilat nuk kanë datë skadence dhe ne mund t’i konsumojmë pa u shqetësuar se mund të jenë prishur ose t’i konsumojmë me merak.
Mjalti është një ndër ato ushqime që nuk prishet kurrë nëse është i mbyllur mirë në një kavanoz. E vetmja gjë që mund t’i ndodh është se mund të ndryshojë pak ngjyrën por kjo nuk e bën atë të pakonsumueshëm.
Orizi i bardhë mund të ruajë lëndët ushqyese deri në 30 vjet nëse ruhet në enë hermetike pasi kur mbahet larg lagështisë kthehet në një ushqim ‘të pavdekshëm’.
Salca e sojës është një tjetër produkt i cili nëse nuk hapet mund të rrojë për disa kohë dhe mbetet e pandryshuar.
Sheqeri njëjtë si mjalti, nëse është i mbyllur mirë hermetikisht nuk prishet kurrë. Fasulja është një tjetër ushqim që nuk prishet nëse mbahet larg insekteve.
Sheqeri si mjalti kur ruhet në një enë të mbyllur hermetikisht nuk prishet kurrë. Nëse keni hapur një shishe uiski nuk duhet të nxitoni për të përfunduar atë pasi alkooli është një tjetër produkt i cili nuk skadon dhe nuk prishet.
Qumështi pluhur mund të zgjasë deri në pesë vjet nëse mbahet në një mjedis të freskët dhe me hije.