Ato janë një burim i shkëlqyer proteinash dhe vitaminash, por edhe mineralesh, acidesh dhjamore dhe fibrash. Gjalpi i tyre çiftëzohet mrekullisht me banane dhe mjaltë për një mëngjes të shëndetshëm dhe të pasur me lëndë ushqyese që do të na mbajë të ngopur për orë të tërë.
Kikirikët i kanë të gjitha përfitimet, por një studim i kohëve të fundit zbuloi se ato gjithashtu kontribuojnë në rregullimin e tensionit të gjakut dhe veçanërisht nëse fillojmë t’i konsumojmë ato herët. Studimi përfshiu 63 të rinj të shëndetshëm, të moshave 18 deri në 33 vjeç, të cilët i shtonin dietës së tyre të rregullt një shërbim të përditshëm me produkte kikiriku gjatë një periudhe gjashtë mujore.
U zbulua se treguesit vaskularë u përmirësuan ndjeshëm, duke pakësuar formimin e mpiksjes së gjakut dhe duke përmirësuar dilationin e enëve.