Hudhra mund të jetë shumë e rrezikshme nëse keni ndonjë problem shëndetësore.
Sipas studimeve të shumta, konsumimi aktiv i hudhrës relakson enët e gjakut dhe ul presionin e gjakut. Ajo forcon sistemin imunitar dhe është e dobishme për trajtimin e infeksioneve.
Nëse hahet e papërpunuar, shkakton erë të keqe dhe urth, por më së shumti varet nga kimia e trupit të individit. Sado i shëndetshëm që është, ajo mund të shkaktojë probleme shëndetësore në grupin e mëposhtëm të njerëzve:
Hudhra ka veti natyrale antikoaguluese dhe nuk duhet të kombinohet me ilaçe antikoaguluese – ilaçe që përdoren për trajtimin e problemeve të qarkullimit të gjakut (hollojnë gjakun dhe në këtë mënyrë parandalojnë mpiksjen nga plakja). Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në gjakderdhje.
Nëse jeni duke marrë ndonjë mjekim, nuk duhet të merrni hudhra pa u konsultuar më parë me mjekun.
Nëse keni probleme me mëlçinë dhe jeni duke marrë terapi, hudhra mund të ulë efektivitetin e saj.
Personat me stomak të ndjeshëm duhet të shmangin hudhrën sepse është e vështirë për t’u tretur.
Gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, marrja e hudhrës si ilaç nuk rekomandohet.
Nëse keni presion normal ose të ulët të gjakut, nuk duhet të hani hudhër çdo ditë. Presioni mund të ulet më tej dhe të shkaktojë komplikime.