Të gjithë e dinë se ushqimi “zyrtar” i italianëve janë makaronat . Megjithatë, shumë janë të befasuar, sepse ndërsa burrat dhe gratë italiane hanë shumë makarona të shijshme, ata nuk shtojnë peshë lehtë.
Një blogere-ndikuese ka dhënë përmes llogarisë së saj në Instagram, gjashtë arsyet pse ndodh kjo.
View this post on Instagram
Në të thuhet në detaje:
Italiani mesatar ha makarona rreth 3-4 herë në javë. Si mundet që italianët të hanë kaq shumë makarona dhe të mos shëndoshen? Këtu janë disa arsye:
Madhësia e porcionit.
Në restorantet italiane është rreth gjysma ose një e treta e asaj që shërbehet në SHBA. Meqenëse makaronat janë një primo (pjata e parë), zakonisht nuk ka pjata të dyta, pasi mishi / peshku / perimet / sallata është e radhës.
Makaronat e gatuara Al Dente kanë një indeks glicemik më të ulët.
Sa më gjatë të gatuani makaronat, aq më pak të dendura bëhen ato dhe aq më i madh rritet ngarkesa glicemike pasi i keni ngrënë. Një arsye tjetër për të gatuar al dente!!
Hani një dietë mesdhetare me makarona.
Shërbejmë makarona me shumë perime, si dhe fasule dhe proteina, të aromatizuara me vaj ulliri, barishte dhe erëza, si dhe disa fruta për ëmbëlsirë. Salcat në Itali priren të jenë shumë më të lehta dhe të bëra me përbërës të shëndetshëm.
Shkoni për një shëtitje.
Italianët kanë një traditë të mrekullueshme, fare una passeggiata (bëni një shëtitje), e cila zakonisht zhvillohet para ose pas darkës.
Makaronat italiane janë bërë nga gruri jo i modifikuar gjenetikisht.
Ashtu si pjesa më e madhe e Evropës, Italia shmang mbjelljen e grurit të modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Gruri OMGJ është modifikuar gjenetikisht për të rritur përmbajtjen e glutenit.
Pra, shijoni makaronat tuaja me moderim dhe qëndroni të lumtur!