Nuk ka asgjë më të mirë për ditët e ftohta të dimrit sesa një pije e nxehtë.
Kafeja, çaji, kamomili dhe shumë infuzione të tjera mund të na ngrohin kur temperaturat jashtë bien nën zero.
Sipas ekspertëve, zgjedhja më e mirë për një pije të nxehtë është çokollata. Kjo sepse ajo kombinon terpenin pas utilitarit (është edhe pije edhe ëmbëlsirë) dhe ka shumë variacione për të zgjedhur.
Më poshtë keni një recetë që do ju vijë në ndihmë.
Pije me çokollatë të nxehtë Red Velvet
Çfarë do t’ju duhet për pije
Qumështi
Sheqeri
Couverture me çokollatë ose copëza çokollate
Ngjyra e kuqe e pastë
Ekstrakti i vaniljes
Çfarë do t’ju duhet për kremin e rrahur:
Krem (i ftohtë)
Krem djathi, në temperaturë ambienti
Sheqeri
Ekstrakti i vaniljes
Pak kripë
Si ta bëni atë:
Për çokollatën
Ngroheni qumështin me sheqerin në zjarr mesatar, duke e trazuar derisa të tretet sheqeri. E heqim nga zjarri dhe shtojmë copat e kuverturës, i trazojmë derisa të shkrihen mirë. Përzieni disa pika të ngjyrës së kuqe dhe ekstraktin e vaniljes. Transferoni në kriklla dhe zbukurojeni me krem pana.
Për kremin e rrahur
Në një enë rrihni kremin e ftohtë me mikser derisa të bëhet i fortë (rreth 10 deri në 15 minuta). Filloni me një shpejtësi të ulët dhe rriteni gradualisht. Lëreni kremin mënjanë. Në një enë tjetër përziejmë djathin, sheqerin, kripën dhe vaniljen. Përzieni kremin me masën e djathit dhe lëreni në frigorifer për pak. Vendosni një lugë sipër çokollatës tuaj të nxehtë dhe shijojeni.