Mund të jemi të rinj në kuzhinë, por makaronat do të dalin edhe më të shijshme nëse ndjekim disa këshilla të shijshme. Për këtë arsye ne po ju vijmë në ndihmë dhe mund të na falenderoni pastaj.
Përdorni tenxhere të madhe: Makaronat duan shumë ujë dhe hapësirë të ziejnë mirë.
Zgjidhni llojin e duhur për çdo salcë. Për shembull, mund të gatuani spageti ose linguini me ushqime deti, shkon salsa e kuqe. Nëse jo zgjidhni pesto.
Shtojini salcës pak nga uji ku ishin zier makaronat, për shije shtesë dhe për t’u trashur. Pastaj, mbani një filxhan dhe kur hidhni makaronat në salcë, shtoni sa më shumë që të jetë e nevojshme për të marrë një rezultat kremoz.
Gjithmonë përdorni një vaj ulliri me cilësi shumë të mirë sepse jo vetëm që e përdorim në mënyrë që ato të mos ngjiten, por edhe t’i japin shije.
Zieni makaronat për 2 minut́a më pak se koha e treguar në paketë. Është sekreti për të dalë al dente. Gjithashtu, ato vazhdojnë ziejnë edhe kur e hiqni tiganin nga nxehtësia, veçanërisht nëse ato shtohen në tigan me salcën, kështu që mos i zieni në kohën e saktë.
Shërbejini të nxehtë sapo të dalin nga tenxherja, që të mos bëheni ngjisin! Kështu, në fillim përgatisni salcën dhe lërini makaronat të ziejnë për në fund.